torstai 6. huhtikuuta 2017

Taste of Helsinki 2017 - lähtölaskenta on alkanut!


* * * 

Lähtölaskenta Taste of Helsinkiin, Helsingin vuoden odotetuimpaan foodiefestivaaliin on alkanut. 

* * * 

Taste of Helsinki 2017_Andalusian auringossa_ruokablogi_viiniblogi


69 päivää. 

Sitten taas karkeloidaan kun Helsingin kulinaristikalenterin odotetuin tapahtuma Taste of Helsinki valloittaa neljäksi päiväksi Helsingin Kansalaistorin (sekä allekirjoittaneen ruoansulatusjärjestelmän ja sen myötä koko muunkin elämän). 

Satoi tai paistoi, tulevat festarin hyvä tunnelma, loistava ravintolakattaus ja kiinnostava viinivalikoima pitämään huolen tänäkin vuonna siitä, että hauskaa siellä tulee olemaan. 

Maailmassa, joka tuntuu suistuvan enemmän ja enemmän raiteiltaan joka ikinen päivä on tuossa yksi asia, josta menen muuten takuuseen. 


Taste of Helsinki 2017_Andalusian auringossa_ruokablogi_viiniblogi


Kävin ottamassa varaslähdön tänä vuonna jo kuudetta kertaa (ja viimeistä kertaa Kansalaistorilla) järjestettävään Taste of Helsinki-tapahtumaan pressilanseerauksessa Electroluxin tiloissa. 


Taste of Helsinki 2017_Andalusian auringossa_ruokablogi_viiniblogi


Electrolux on nyt viidettä vuotta mukana tapahtuman pääkumppanina ja tyytyväisyys yhteistyöhön on ollut molemminpuolista. 

"Omat haasteensa siinä keittiöiden pystyttämisessä ruohokentälle on", Electroluxilta myönnetään, "mutta kyllä tämä tapahtuma kaiken sen vaivan arvoista on". 


Taste of Helsinki 2017_Andalusian auringossa_ruokablogi_viiniblogi


Niinikään aikaisempina vuosina huippusuosion saavuttaneet, yleisölle avoimet Chef's Secret- kokkaussessiot Suomen kokkimaajoukkueen jäsenten kanssa saavat jatkoa; kuulemma entistäkin suurempina ja parempina. 


Taste of Helsinki 2017_Andalusian auringossa_ruokablogi_viiniblogi


15.-18.6.  vietettävän festarin tämänvuotiseen kattaukseen kuuluu 10 ravintolaa, joista jokainen tarjoilee neljä annosta: alkuruoan, pääruoan, jälkiruoan ja nimikkoannoksensa. 

Nimikkoannoksia lukuunottamatta annosten hinnat jäävät 5-6 markkaan - vastinetta rahoille on tulossa siis ihan varmasti.


Taste of Helsinki 2017_Andalusian auringossa_ruokablogi_viiniblogi


Viimevuotisista ravintoloista jatkavat tänä vuonna Kirkkonummen suuruus Bistro O Mat, tänä vuonna Vuoden ravintolaksikin valittu Grön, rennolla fuusiokeittiöllään (ja cocktaileillaan!) hurmaava Pastor sekä italialaisvaikutteinen, kerrassaan upea Toca

Uusina helsinkiläistulokkaina nähdään Passio, Shelter sekä Savoy, joka jo vuosia jatkuneesta kiinnostuksestaan on päässyt mukaan ensimmäistä kertaa vasta nyt. 



Taste of Helsinki 2017_Shelter_Andalusian auringossa_ruokablogi_viiniblogi


"Aina se on harmittanut, mutta joko ravintolan tilanne tai henkilöstöstä johtuvat syyt ovat aikaisemmin estäneet osallistumisen", kertoo ravintolainstituution keittiötä luotsaava Kape Aihinen. 

"Nyt Savoyllä on takanaan menestyksekäs vuosi ja koko ravintolaperhe voi sen verran hyvin, että päästiin vihdoin mukaan". 


Taste of Helsinki 2017_Kape Aihinen_Andalusian auringossa_ruokablogi_viiniblogi


Miehellä on muutenkin menossa varsin tapahtumarikas vuosi: parin viikon päästä aukeaa Roster Turku ja myöhemmin tänä vuonna ulos tulee myös häntä käsittelevä kirjakin. 


Taste of Helsinki 2017_Tallinna_Andalusian auringossa_ruokablogi_viiniblogi


Ulkopaikkakuntalaisia nähdään kaksi: Turun Ludu sekä yksi koko kattauksen kovimpia tekijöitä: White Guide Nordicin koko Tallinnan parhaana palkitsema Noa

Noan lisäksi kovaa tulosta on lupa odottaa myös ravintoloista viimeisimmältä: Sasu Laukkosen luotsaamalta Tuohi-pop upilta


Taste of Helsinki 2017_Pastor_Andalusian auringossa_ruokablogi_viiniblogi


Lisätietoja tästä salaperäisestä kokoonpanosta saadaan vasta lähempänä festareita - toistaiseksi tiedetään vain, että mukana on Huvilakadun Chef & Sommelier-ravintolaa ansiokkaasti kipparoivan Sasun lisäksi kaksi muuta suomalaiskokkia ja yksi ulkomaanvahvistus. 

Ja että villiyrteillä saattaa olla jotain tekemistä projektin kanssa. 

Tai sitten ei. 


Taste of Helsinki 2017_Savoy_Andalusian auringossa_ruokablogi_viiniblogi


Aloitimme tarjontaan tutustumisen Savoyn annoksella, ja voi Ristus, mikä aloitus se olikaan. 

Raikkaat, selkeät, ihastuttavan kesäiset maut täydellisessä tasapainossa, jota tuoreiden yrttien käyttö (mm. sitruunamelissa) siivitti kauniisti. 




Shelteriltä tarjoiltiin upean syviä makuja uhkuva karitsa-annos. 


Taste of Helsinki 2017_Shelter_Andalusian auringossa_ruokablogi_viiniblogi


Lehtikaali toi annokseen sen ehkä kaipaamaa vihreyttä, mutta muuten sen funktio jäi vähän turhaksi.

(Joko aika on kypsä sille, että saa myöntää olevansa kyllästynyt lehtikaaliin ilman että joutuu ammutuksi?)


Taste of Helsinki 2017_Shelter_Andalusian auringossa_ruokablogi_viiniblogi


Jälkiruoista testasimme Pastorin kolmea maitoa sisältävän kakun, jonka täyteläisyys sai freesiä vastapainoa marengin raikkaasta sitruunaisuudesta. 


Taste of Helsinki 2017_Pastor_Andalusian auringossa_ruokablogi_viiniblogi

Taste of Helsinki 2017_Pastor_Andalusian auringossa_ruokablogi_viiniblogi


Ja jos ravintolavalinnat lupaavat paljon, niin sitä on luvassa myös viinipaviljongin tarjonnankin suhteen. 

Shampanjoista vastaa tänäkin vuonna André Clouet, joka tuo tapahtumaan myös harvinaisuuksia sisältävän 10 shampanjan valikoiman. 

Plussaa siitä, että jokaista on saatavilla laseittain. 


Taste of Helsinki 2017_Andre Clouet_Andalusian auringossa_ruokablogi_viiniblogi


Tämän vuoden uutuuksiin kuuluu myös Taste Spirit Pavilion, josta löytyvät koko Suomen eturivin tislaamot. 


(Tiedättepä ainakin, mistä minut sitten ruokatarjoilun jälkeen paikantaa!)


Taste of Helsinki 2017_GT_Andalusian auringossa_ruokablogi_viiniblogi


69 päivää olisi vielä maltettava. 

Kyllä tässä alkaa kuulkaa innostus jo kovasti puskea pintaan!


Taste of London 2015_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi

10 ravintolaa.
40 annosta. 
4 päivää. 

Haaste vastaanotettu. 

Kissaboggari - sinua on varoitettu. Me pystytään tähän. 

Korkeanpaikanleiri alkakoon N-Y-T!

Taste of Helsinki 2017_Andalusian auringossa_ruokablogi_viiniblogi


Tapahtuman liput tulevat muuten myyntiin Tiketissä huomenaamulla kello 9 - käy siis lunastamassa omasi mahdollisimman pian. 

Aikaisempien vuosien lailla ei ennakkomyynnistä löydy erikoishintaisia lippuja, mutta joka ikinen ennen 21.4. lippunsa ostanut osallistuu automaattisesti Golden Ticket- paketin arvontaan, jossa yksi onnekas saa huolella upgreidatun kokemuksen sisältäen sisäänpääsyn kaikkiin kattauksiin, 800 markkaa (!!!) käyttörahaa sekä Lexuksen tarjoaman kyydityksen kotiin. 


Taste of Helsinki 2017_Andre Clouet_Andalusian auringossa_ruokablogi_viiniblogi


Viime vuoden Taste of Helsinki jäi valitettavasti reissaamisen vuoksi väliin, mutta kokemuksia vuodelta 2015 löydät blogista täältä ja kokemuksia vuodelta 2014 puolestaan täältä.

Ja on blogissa käyty merta edempänäkin kalassa: voin nimittäin kertoa, että Helsingin tapahtuman korkeatasoisuudelle jää kaukaiseksi kakkoseksi jopa Taste of London


Taste of London 2015_Andalusian auringossa_ruokablogi_matkablogi


Joko siellä on raivattu kalenteriin yksi Taste of Helsingin mentävä aukko? Tavataanko torilla? 

PS. Mihin ravintolaan kohdistuvat teidän suurimmat odotukset?

* * * 

Taste of Helsinki 2017

Kansalaistori

15.-18.6.2017


* * * 

_________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?


         

TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!

Sharing is caring Share to Facebook Share to Twitter Email This Pin This

18 kommenttia :

  1. Muutama viimevuosien suosikki on jäänyt harmikseni pois mutta innolla odotan tallinnan vahvistusta! Ja totaalinen shokki iski että enäänkö noin vähän päiviä jäljellä. Toh-täältä tullaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. sanos muuta :-) usko pois -hyvä tästäkin kattauksesta tulee!

      Poista
  2. Tres Leches-joka juhlan kakku Venezuelan aikoina;D Pääsispä käymään tuolla...

    VastaaPoista
  3. Olipa kiva taas nähdä. Ja torilla tavataan ihan ehdottomasti! Mä tykkäsin tosi paljon Savoyn silakasta ja mielenkiinnolla kyllä odotan mitä muuta heillä on tarjota.

    VastaaPoista
  4. Runsaalta näyttää tarjonta. Täytyypä koittaa varjella tilaa kalenterissa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. uskon, että kannattaa-sen verran huikea kokemus se on aina ollut!

      Poista
  5. Valmiina!
    Treenit alkaneet, tähtäimessä 50 annosta ( koska parhaita pitää aina ottaa toinen kierros ) ja kyky kävellä omin jaloin niiden jälkeen juomateltoille ;) Tämä menee heittämällä....

    VastaaPoista
  6. Tännehän sitä on päästävä, ei ole kahta sanaa. Ja olen allekirjoittanut sen hyvän sään anomuksen yläkertaan! Tarvittava määrä nimiä ja varmasti toimii...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. joo - chattilinja yläkertaan auki niin saadaan tuokin epäkohta korjattua :-) Olis kyllä mahtavaa nähdä!

      Poista
  7. Niin herkullisen kauniita annoksia! Tämä on kyllä joskus nähtävä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. toivon, että mahdollisuus tulee - aina se on ollut upea kokemus!

      Poista
  8. Oi, mitä herkkuja! Ihania kuvia. Pakko on saada pieni aukko kalenteriin, jotta pääsisi tuonne maistelemaan herkkuja!

    VastaaPoista