* * *
Lähtölaskenta Taste of Helsinkiin, Helsingin vuoden odotetuimpaan foodiefestivaaliin on alkanut.
* * *
69 päivää.
Sitten taas karkeloidaan kun Helsingin kulinaristikalenterin odotetuin tapahtuma Taste of Helsinki valloittaa neljäksi päiväksi Helsingin Kansalaistorin (sekä allekirjoittaneen ruoansulatusjärjestelmän ja sen myötä koko muunkin elämän).
Satoi tai paistoi, tulevat festarin hyvä tunnelma, loistava ravintolakattaus ja kiinnostava viinivalikoima pitämään huolen tänäkin vuonna siitä, että hauskaa siellä tulee olemaan.
Maailmassa, joka tuntuu suistuvan enemmän ja enemmän raiteiltaan joka ikinen päivä on tuossa yksi asia, josta menen muuten takuuseen.
Kävin ottamassa varaslähdön tänä vuonna jo kuudetta kertaa (ja viimeistä kertaa Kansalaistorilla) järjestettävään Taste of Helsinki-tapahtumaan pressilanseerauksessa Electroluxin tiloissa.
Electrolux on nyt viidettä vuotta mukana tapahtuman pääkumppanina ja tyytyväisyys yhteistyöhön on ollut molemminpuolista.
"Omat haasteensa siinä keittiöiden pystyttämisessä ruohokentälle on", Electroluxilta myönnetään, "mutta kyllä tämä tapahtuma kaiken sen vaivan arvoista on".
Niinikään aikaisempina vuosina huippusuosion saavuttaneet, yleisölle avoimet Chef's Secret- kokkaussessiot Suomen kokkimaajoukkueen jäsenten kanssa saavat jatkoa; kuulemma entistäkin suurempina ja parempina.
15.-18.6. vietettävän festarin tämänvuotiseen kattaukseen kuuluu 10 ravintolaa, joista jokainen tarjoilee neljä annosta: alkuruoan, pääruoan, jälkiruoan ja nimikkoannoksensa.
Nimikkoannoksia lukuunottamatta annosten hinnat jäävät 5-6 markkaan - vastinetta rahoille on tulossa siis ihan varmasti.
Viimevuotisista ravintoloista jatkavat tänä vuonna Kirkkonummen suuruus Bistro O Mat, tänä vuonna Vuoden ravintolaksikin valittu Grön, rennolla fuusiokeittiöllään (ja cocktaileillaan!) hurmaava Pastor sekä italialaisvaikutteinen, kerrassaan upea Toca.
Uusina helsinkiläistulokkaina nähdään Passio, Shelter sekä Savoy, joka jo vuosia jatkuneesta kiinnostuksestaan on päässyt mukaan ensimmäistä kertaa vasta nyt.
"Aina se on harmittanut, mutta joko ravintolan tilanne tai henkilöstöstä johtuvat syyt ovat aikaisemmin estäneet osallistumisen", kertoo ravintolainstituution keittiötä luotsaava Kape Aihinen.
"Nyt Savoyllä on takanaan menestyksekäs vuosi ja koko ravintolaperhe voi sen verran hyvin, että päästiin vihdoin mukaan".
Miehellä on muutenkin menossa varsin tapahtumarikas vuosi: parin viikon päästä aukeaa Roster Turku ja myöhemmin tänä vuonna ulos tulee myös häntä käsittelevä kirjakin.
Ulkopaikkakuntalaisia nähdään kaksi: Turun Ludu sekä yksi koko kattauksen kovimpia tekijöitä: White Guide Nordicin koko Tallinnan parhaana palkitsema Noa.
Noan lisäksi kovaa tulosta on lupa odottaa myös ravintoloista viimeisimmältä: Sasu Laukkosen luotsaamalta Tuohi-pop upilta.
Lisätietoja tästä salaperäisestä kokoonpanosta saadaan vasta lähempänä festareita - toistaiseksi tiedetään vain, että mukana on Huvilakadun Chef & Sommelier-ravintolaa ansiokkaasti kipparoivan Sasun lisäksi kaksi muuta suomalaiskokkia ja yksi ulkomaanvahvistus.
Ja että villiyrteillä saattaa olla jotain tekemistä projektin kanssa.
Tai sitten ei.
Aloitimme tarjontaan tutustumisen Savoyn annoksella, ja voi Ristus, mikä aloitus se olikaan.
Raikkaat, selkeät, ihastuttavan kesäiset maut täydellisessä tasapainossa, jota tuoreiden yrttien käyttö (mm. sitruunamelissa) siivitti kauniisti.
Shelteriltä tarjoiltiin upean syviä makuja uhkuva karitsa-annos.
Lehtikaali toi annokseen sen ehkä kaipaamaa vihreyttä, mutta muuten sen funktio jäi vähän turhaksi.
(Joko aika on kypsä sille, että saa myöntää olevansa kyllästynyt lehtikaaliin ilman että joutuu ammutuksi?)
Jälkiruoista testasimme Pastorin kolmea maitoa sisältävän kakun, jonka täyteläisyys sai freesiä vastapainoa marengin raikkaasta sitruunaisuudesta.
Ja jos ravintolavalinnat lupaavat paljon, niin sitä on luvassa myös viinipaviljongin tarjonnankin suhteen.
Shampanjoista vastaa tänäkin vuonna André Clouet, joka tuo tapahtumaan myös harvinaisuuksia sisältävän 10 shampanjan valikoiman.
Plussaa siitä, että jokaista on saatavilla laseittain.
Tämän vuoden uutuuksiin kuuluu myös Taste Spirit Pavilion, josta löytyvät koko Suomen eturivin tislaamot.
Voi kyllä- mukana ovat niin Kyrö Distillery Company, Helsinki Distilling Company kuin Ägräskin.
(Tiedättepä ainakin, mistä minut sitten ruokatarjoilun jälkeen paikantaa!)
69 päivää olisi vielä maltettava.
Kyllä tässä alkaa kuulkaa innostus jo kovasti puskea pintaan!
10 ravintolaa.
40 annosta.
4 päivää.
Haaste vastaanotettu.
Kissaboggari - sinua on varoitettu. Me pystytään tähän.
Korkeanpaikanleiri alkakoon N-Y-T!
Tapahtuman liput tulevat muuten myyntiin Tiketissä huomenaamulla kello 9 - käy siis lunastamassa omasi mahdollisimman pian.
Aikaisempien vuosien lailla ei ennakkomyynnistä löydy erikoishintaisia lippuja, mutta joka ikinen ennen 21.4. lippunsa ostanut osallistuu automaattisesti Golden Ticket- paketin arvontaan, jossa yksi onnekas saa huolella upgreidatun kokemuksen sisältäen sisäänpääsyn kaikkiin kattauksiin, 800 markkaa (!!!) käyttörahaa sekä Lexuksen tarjoaman kyydityksen kotiin.
Viime vuoden Taste of Helsinki jäi valitettavasti reissaamisen vuoksi väliin, mutta kokemuksia vuodelta 2015 löydät blogista täältä ja kokemuksia vuodelta 2014 puolestaan täältä.
Ja on blogissa käyty merta edempänäkin kalassa: voin nimittäin kertoa, että Helsingin tapahtuman korkeatasoisuudelle jää kaukaiseksi kakkoseksi jopa Taste of London.
Joko siellä on raivattu kalenteriin yksi Taste of Helsingin mentävä aukko? Tavataanko torilla?
PS. Mihin ravintolaan kohdistuvat teidän suurimmat odotukset?
PS. Mihin ravintolaan kohdistuvat teidän suurimmat odotukset?
* * *
Taste of Helsinki 2017
Kansalaistori
15.-18.6.2017
* * *
_________________
SAISIKO OLLA LISÄÄ?
TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!
Muutama viimevuosien suosikki on jäänyt harmikseni pois mutta innolla odotan tallinnan vahvistusta! Ja totaalinen shokki iski että enäänkö noin vähän päiviä jäljellä. Toh-täältä tullaan! :)
VastaaPoistasanos muuta :-) usko pois -hyvä tästäkin kattauksesta tulee!
PoistaTorilla tavataan!
VastaaPoista:-)
PoistaTres Leches-joka juhlan kakku Venezuelan aikoina;D Pääsispä käymään tuolla...
VastaaPoistakoska sulla muuten on seuraava Suomen-eksursio?
PoistaOlipa kiva taas nähdä. Ja torilla tavataan ihan ehdottomasti! Mä tykkäsin tosi paljon Savoyn silakasta ja mielenkiinnolla kyllä odotan mitä muuta heillä on tarjota.
VastaaPoistase oli t o d e l l a hyvää <3
PoistaRunsaalta näyttää tarjonta. Täytyypä koittaa varjella tilaa kalenterissa.
VastaaPoistauskon, että kannattaa-sen verran huikea kokemus se on aina ollut!
PoistaValmiina!
VastaaPoistaTreenit alkaneet, tähtäimessä 50 annosta ( koska parhaita pitää aina ottaa toinen kierros ) ja kyky kävellä omin jaloin niiden jälkeen juomateltoille ;) Tämä menee heittämällä....
heleposti :-D
PoistaTännehän sitä on päästävä, ei ole kahta sanaa. Ja olen allekirjoittanut sen hyvän sään anomuksen yläkertaan! Tarvittava määrä nimiä ja varmasti toimii...
VastaaPoistajoo - chattilinja yläkertaan auki niin saadaan tuokin epäkohta korjattua :-) Olis kyllä mahtavaa nähdä!
PoistaNiin herkullisen kauniita annoksia! Tämä on kyllä joskus nähtävä.
VastaaPoistatoivon, että mahdollisuus tulee - aina se on ollut upea kokemus!
PoistaOi, mitä herkkuja! Ihania kuvia. Pakko on saada pieni aukko kalenteriin, jotta pääsisi tuonne maistelemaan herkkuja!
VastaaPoistaNo ihan EHDOTTOMASTI :-) Yksi kesän kohokohtia!
Poista