Se on kuulkaa kevät nyt! Keväässä on kaiken muun lisäksi (pitenevät päivät! Valo, joka mahdollistaa kuvaamisen iltapäiväkahden jälkeenkin! Parsa!Parsa! Parsa!) yksi asia, jota odotan joka vuosi jopa parsaakin enemmän: piknikkauden avausta. Ja sehän avataan vappuna, vaikka sitten pitkissä kalsareissa, villapaidassa ja toppatakissa (tositarina).
Tänä vuonna oma vappuni kuluu Andalusian auringossa tapaspöytien antimista nautiskellen, mutta tässä vähän inspiraatiota teidän vapunsuunnitelmiin!
* * *
Dipit ja tahnat ovat piknikpöytiin helppoa tarjottavaa - ne kun voi valmistaa hyvissä ajoin etukäteen eivätkä ne ole nirsoja tarjoilulämpötilankaan suhteen.
Miten olisi vaikka hummuslajitelma? Täältä löydät reseptin marokkolaisvivahteiseen porkkahummukseen, täältä taas rosmariiniöljystä ihanan lisän saavaan punajuurihummukseen, täältä puolestaan aurinkokuivatun tomaatin piristämään hummukseen ja täältä paahdetusta valkosipulista lempeän viettelevän paahteisuutensa saavaan hummukseen.
Vai miten olisi niinikään Israelista keittiööni kotiutunut turkkilainen salaatti? Kokeile vaikka dippinä rapeaksi paahdettujen pitaleipäsiivujen kanssa tai grillatun kanan tai kalan kaverina!
Tämä avokado-kanasalaatti on niinikään monikäyttöinen - tarjoile sellaisenaan tai vaikka hodarisämpylän välissä.
Eikä piknikiä ilman salaatteja. Avokadoa löytyy myös tästä Meksikon inspiroimasta, kaikkiin ruokavalioihin soveltuvasta mustapapu-avokadosalaatista.
Ehdottomasti suosittelun arvoinen on tämä, vähän parempi Nizzan salaatti.
Tästä raikkaasta lohiceviche-freekehsalaatista puolestaan löytyy tuota tuttua ja turvallista kalaa vähän uudenlaisessa muodossa.
Pastasalaatit puolestaan ovat edullinen ja riittoisa tapa ruokkia isompikin joukko. Omia suosikkejani on tämä St.Tropezin kanapastasalaatti...
..ja tämä hedelmäisellä mausteisuudellaan hurmaava kananas-salaatti.
Tätä vesimeloni-fetajuusto-minttusalaattia yksinkertaisempaa ja raikkaampaa salaattia taas saa hakea.
Ja jos sitä perunasalaattia haluaa, tämä resepti tarjoaa siihen välimerellisen twistin.
Toinen helppo pikniktarjottava ovat piirakat. Enkä tähän hätään kyllä keksi siihen parempaa kandidaattia kuin tämä karamelisoidusta sipulista ja kylmäsavuhärästä upean syvän makunsa saava quiche.
Ja tämä kaunokainen on mitä parhainta lääkettä myös vapunjuhlintoja seuraavaan päivään...!
Tämä ihanan täyteläinen lohi-pinaattipiiras on puolestaan julkaisustaan lähtien ollut yksi blogin englanninkielisen puolen suosituimpia reseptejä.
Piiraat ovat myös helppo jälkiruokatarjottava kenttäolosuhteisiin. Tämä vadelmainen crème brûlée-piiras esimerkiksi toimii aina.
Vai miten olisi pannacotta? Tässä raikkaampana lime-valkosuklaaversiona...
Ja tämä rosmariininen appelsiini-polentakakku käy myös gluteenittomaan herkutteluun.
Mitäs teidän vappupöydässänne siis nähdään?
_________________
SAISIKO OLLA LISÄÄ?
TYKKÄSITKÖ? KERRO KAVEREILLEKIN!
Voisin syödä noista jokaista ja tahtoisinkin, oon vaan vähän laiska kokki ;)
VastaaPoistaja kun sun dial-a-blogger-palvelukin on tilapäisesti poissa käytöstä :-)
PoistaEi pääse napa selkärankaa raapimaan näillä eväillä! :)
VastaaPoistano ei ole tarkoituskaan :-)
Poista