Kalatiskiltä löytyneet, sykähdyttävän kultaisina kiiltelevät Sundomin savusilakat olivat lähtökohtana tälle tanhalle. Niitä elämän pieniä iloja... sitä kesää, aurinkoa ja lokkeja odotellessa! Savukalan suolaisuus, perunoiden ruokaisuus, sipulin rapsakkuus, keitetyn kananmunan täyteläisyys ja kapristen tuoma happo... Siinä on aika lailla kaikki, se Fredrik Erikssonin silakkakirja sai minut kesästä kaipaamaan! Ja nuo ovat myös juuri sellaiset komponentit, joilla sitä oloa, jolla suurin osa meistä uuden vuotensa seikkailut aloittaa, saa kummasti lääkittyä...!
Kaprikset voisi korvata yhdellä kokonaisella kuutioidulla suolakurkulla.
6-8 hengelle
8 savusilakkaa
1 reilu rkl kapriksia/ 1 suolakurkku
1 pieni punasipuli
voita paistamiseen
2 keitettyä kylmää perunaa
2 keitettyä kylmää kananmunaa
2 keitettyä kylmää kananmunaa
1 prk ranskankermaa (150 gr)
1 dl majoneesia
1 dl majoneesia
silputtua ruohosipulia
suolaa, vastajauhettua valkopippuria
Perkaa savusilakat ja revi ne reiluiksi paloiksi. Kuutioi suolakurkku tai rouhi kaprikset karkeaksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja kuullota se voissa pannulla niin, että se pehmenee, muttei saa väriä. Leikkaa perunat lohkoiksi.
Sekoita ranskankerma ja majoneesi tasaiseksi ja lisää siihen kaprikset/ suolakurkku, paistettu sipuli, perunat ja ruohosipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Kääntele viimeiseksi joukkoon savukala varoen, jottei se ihan muhjuunnu ja anna tahnalle sellaista likaisenharmaata väriä.
Voi että rakastan savusilakoita(ikävä ikävä) Ostan niitä aina kesällä tutulta myyjältä ,Kauppatorin altaan reunalle parkkeeratusta veneestä och det år så gott! Siitä kun viimeksi olen tehnyt savukalatahnaa on jo pitkä aika;pikkuisen samaan tapaan olen tehyt,mutta ilman pottuja.
VastaaPoistaOIkein ihanaa ja herkullista vuotta 2014 sinulle ystäväiseni!
no kun oli jäänyt yli keitettyjä perunoita edelliseltä päivältä, niin hävikistä herkuksi pistettiin nekin ;-) kaikkea ihanaa sinullekin xxx!
PoistaSavusilakkaa on NIIN hyviä. Tahnaa en ole niistä koskaan ehtinyt tehdä, kun ovat sellaisenaan tullut aina ahmittua. Oikein hyvää ja herkullista vuotta 2014!
VastaaPoistano niin ovat :-) tällä kertaa allekirjoittaneen itsehillintä (risti seinään!) antoimyöten niin että niistä sai jotain taiottua :-) oikein mahtavaa vuotta sinnekin!
PoistaIhana resepti, pakko kokeilla! Olisi ollut hyvä lisä huomiseen pöytään, mutten taida enää jaksaa lähteä kauppaan uudestaan. Lähi cittarista löytyy myös harmittavan harvoin tarpeeksi tuoreena tätä herkkua.
VastaaPoistaHyvää uutta vuotta!
blogin Facebook-sivulla vinkkasin tästä pari päivää sitten :-)hyvää kyllä oli. Oikein mainiioita uuden vuoden karkeloita sinnekin!
PoistaKiitos mahtavasta blogistasi ja onnea uudelle vuodelle ! Ensi vuonna samaan malliin, sun postauksia odottelee aina innolla :)
VastaaPoistakiitos itsellesi :-) ihanhan tässä herkistyy!
Poista