Ilman lämmetessä ja Hannan Soppa-blogin Vietnamin-reissun kuvia kuolatessa ei matkakuumeella ole ollut rajaa. Omiin lomiin on kuitenkin vielä sen verran aikaa, ettei aamukampaa kannata esiin ihan heti kaivaa, joten ensiapuna toimii makumatkailu Kaakkois-Aasian katukeittiöiden antiin omassa keittiössä. Onneksi
sen verran on edistystä tapahtunut täälläkin, että suurimman osan aineksista
noukkii mukaansa ihan lähikaupan valikoimista!
Nämä
Vietnamissa banh xeon nimellä tunnetut rapsakat pannukakut ovat ihanaa
kesäruokaa – kuori on gluteeniton ja täytettä voi varioida mielensä mukaan vaikka kokonaan kasvisruoaksi. Kääräise ne
salaatinlehteen, dippaa makeankirpeänhappamantuliseen Nuoc Cham- kastikkeeseen
ja nauti! Tai, kuten Google Translaten mukaan Vietnamissa sanotaan: tận hưởng!
Käyttämäsi
paistinpannun koosta riippuen tästä tulee 4 – 6 kappaletta
Hoi An-
pannukakut:
2,5 dl
riisijauhoa
vajaa 2 dl
kylmää kivennäisvettä
1 tl
curryjauhetta
1 tl
suolaa
Sekoita
kuivat aineet keskenään, kaada joukkoon vesi ja sekoita ainekset tasaiseksi
taikinaksi. Anna levätä huoneenlämmössä tunnin verran.
Täyte:
250 gr
jättikatkarapuja
1 pieni
chili
1 limen
mehu
2
valkosipulinkynttä
suolaa,
mustapippuria
1 porkkana
raastettuna
½ rasia
pavunituja
3
kevätsipulia varsineen hienonnettuna
tarjoiluun:
tuoreita yrttejä (korianteria, minttua ja/ tai thaibasilikaa)
Sulata ja
kuori katkaravut. Halkaise pituussuunassa kahtia ja poista tarvittaessa suoli. Sekoita marinadin ainekset
ja anna maustua puolisen tuntia. Valuta, suolaa ja pippuroi ja paista nopeasti
pannulla. Kuori ja raasta porkkanat. Purista niistä ylimääräinen neste pois.
Hienonna kevätsipulit.
Kuumenna
muutama rkl öljyä pannussa. Sekoita taikina tasaiseksi aina ennen uuden
pannukakun paistamista. Kaada taikinaa pannulle tasaiseksi kerrokseksi. Paista
viitisen minuuttia kunnes reunat alkavat käpristellä ja lusikoi letulle sitten
täytettä. Jatka paistamista vielä minuutin verran kunnes lettu on rapea ja
kullanruskea. Käännä lettu kahtia ja valuta tarvittaessa talouspaperin
päällä. Leikkaa siivuiksi ja tarjoile
tuoreiden yrttien kera salaatinlehteen käärittynä.
Nuoc Cham-
dippikastike:
1-2 pientä
punaista chiliä (riippuen kuinka tulisen kastikkeen haluat)
2
valkosipulinkynttä
muutaman
sentin pala tuoretta inkivääriä raastettuna (reilu 2 tl)
3 tl
sokeria
2-3 limen
mehu (reilu ¾ dl mehua)
reilu ½ dl
kalakastiketta
Sekoita
ainekset ja tarkista maku, lisäten tarvittaessa sokeria tai chiliä.
____________________
SAISIKO OLLA LISÄÄ?
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti