sunnuntai 14. joulukuuta 2014

Hedelmäinen kuskus-salaatti

Kuskus on helppo ja nopea lisäke mille tahansa ruoalle. Parasta siinä on kuitenkin sen monipuolisuus. Tabboulehin kai nyt kaikki tuntevat, mutta oletko kokeillut minttuista kuskusia porkkanamehussa keitettynä? Tai kisirinä, turkkilaisena tomaattisena salaattina?
Viime sunnuntailounasta vietimme marokkolaisissa tunnelmissa ja kuskus sai kaverikseen kuivattuja hedelmiä. Lopputulosta kehtaa esitellä vaikka joulupöydässä! Sieltähän se on joulun syntymäpäiväpoikakin kotoisin - Lähi-idästä...

Jos kuskusiin haluaa vähemmän hedelmäistä makeutta, voi sen keittää myös kasvisliemessa. Pinjansiemenet voi puolestaan korvata myös pähkinärouheella tai vaikka mantelilastuilla. Yrteilläkään ei ole niin väliä (kunhan niitä on paljon!) - korianterin voi myös korvata vaikka lehtipersiljalla. 

Lisukkeena neljälle - kuudelle

3 dl kuskusia
3,5 dl appelsiinimehua (tai kasvislientä tai niiden yhdistelmää)
2 tl suolaa
75 gr pinjansiemeniä
125 gr kuivattuja, pehmeitä aprikooseja
100 gr rusinoita
2 kevätsipulin vartta
iso puska korianteria
2 kourallista mintunlehtiä, hienonnettuna
1/2 granaattiomenan siemenet

Kiehauta liemi tai appelsiinimehu ja lisää kattilaan kuskus. Käädä lämpö pois ja anna nesteen imeytyä kolmisen minuuttia kannen alla. Kaada tarjoilukulhoon ja sekoita joukkoon muut ainekset. Tarjoile huoneenlämpöisenä.




Huomenna on luvassa ohje marokkolaisittain marinoituihin lampaankyljyksiin, joiden kanssa tätä ahmimme. Niin, ja viinisuosituskin vielä! Kannattaa tulla tsekkaamaan!






__________________


SAISIKO OLLA LISÄÄ?



    

Ei kommentteja :

Lähetä kommentti