Etsi seuraavasta kappaleesta kolme virhettä:
Ihan parasta bloggauksessa ovat kaikki ne lukuisat VIP-kutsut joita postiluukusta ihan koko ajan tipahtelee. Ja ne miljoonat eurot, joita tilille kaikennäköisestä markkinointiyhteistyöstä ihan koko ajan ilmaantuu. Niin, ja tietysti kaikki ne ilmaiset lahjat ja se shampanja, jota meille ihan koko ajan juotetaan.
Ihan parasta bloggauksessa ovat kaikki ne lukuisat VIP-kutsut joita postiluukusta ihan koko ajan tipahtelee. Ja ne miljoonat eurot, joita tilille kaikennäköisestä markkinointiyhteistyöstä ihan koko ajan ilmaantuu. Niin, ja tietysti kaikki ne ilmaiset lahjat ja se shampanja, jota meille ihan koko ajan juotetaan.
No ei sinne päinkään! Kaikkein parasta ovat te lukijat; teidän kommenttinne, tsemppinne ja palautteenne. Kauaksi siitä ei jää muiden bloggareiden tapaaminen - ne on ihan mahtavaa porukkaa! Yksi sellainen on Appelsiineja ja Hunajaa- blogin Jael, jota olen päässyt tapaamaan hänen vuotuisilla lomamatkoillaan Israelista Suomeen. Viime vuonna katsastimme yhdessä mm. Tall Ships Race- kisan Helsingin osuuden.
Tällä kertaa rohkaistuin kutsumaan Jaelin lounaalle. Tajuamatta yhtään, minkälaiseen paniikkiin sitä voi ihmisyksilön ajaa. Onhan se yksi asia ihastella kuvia ja lukea, mitä on kokattu, mutta jotain ihan muuta syödäkin sitä. Jälkkäriksi tehtiin blogissa jo nähtyä appelsiinipossettia ja sitä ennen herkuteltiin uusilla perunoilla marinoidun mustekalan kanssa tässä Tallinnan Saltin inspiroimassa salaatissa.
Salaatti tarjoiltiin persillade-kastikkeella joka on ihan huippua: kokeile salaatteihin tai grillatun kalan, äyriäisten tai vaikka lihan kaveriksi. Jottei oliiviöljy musertaisi alle muita makuja, kannattaa tähän käyttää joko oliiviöljyn ja jonkun neutraalin öljyn sekoitusta tai pelkästään esim. rypsiöljyä.
Persillade:
3/4 isosta persiljapuskasta (hienonnettuna 5 reilua rkl lehtiä)
3/4 sitruunan kuori
1 tl valkoviinietikkaa (tai sitruunamehua)
1 valkosipulinkynsi
1/2 - 1 tl suolaa (maun mukaan)
1 dl öljyä
Murskaa valkosipulinkynsi morttelissa ja hiero suolan ja sitruunankuoren kanssa tahnaksi. Lisää öljy ja hienonnetut persiljanlehdet. Mausta valkoviinietikalla, tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Säilytä kylmässä ilmatiiviissä purkissa.
Salaatti:
1 kg marinoituja mustekaloja (ohje täällä)
750 kg uutta perunaa
1/2 punasipuli
200 gr favapapuja (keitettynä ja kuorittuna)
15 aurinkokuivattua tai uunikuivattua tomaatteja (ohje täällä!)
15 oliivia
puoli rasiallista rucolanlehtiä
Halkaise pienemmät perunat ja lohko isommat neljään osaan. Keitä kypsiksi hyvin suolatussa vedessä ja höyrytä lopuksi kuiviksi. Kuori ja siivuta punasipuli ohuelti. Jos haluat siitä pehmeämmän makuisen, sekoita se kuumien perunoiden joukkoon. Lorauta perunoille hieman hyvää oliiviöljyä ja sormisuolaa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Suikaloi tomaatit ja puolita oliivit. Kääntele perunoiden joukkoon muut ainekset ja tarjoile persilladen (ja kylmän rosén!) kanssa. Esimerkiksi Neiss Pinot Noir Rosé 2013 (€13.99) toimi tämän kanssa varsin kiitettävästi!
Persillade:
3/4 isosta persiljapuskasta (hienonnettuna 5 reilua rkl lehtiä)
3/4 sitruunan kuori
1 tl valkoviinietikkaa (tai sitruunamehua)
1 valkosipulinkynsi
1/2 - 1 tl suolaa (maun mukaan)
1 dl öljyä
Murskaa valkosipulinkynsi morttelissa ja hiero suolan ja sitruunankuoren kanssa tahnaksi. Lisää öljy ja hienonnetut persiljanlehdet. Mausta valkoviinietikalla, tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa. Säilytä kylmässä ilmatiiviissä purkissa.
Salaatti:
1 kg marinoituja mustekaloja (ohje täällä)
750 kg uutta perunaa
1/2 punasipuli
200 gr favapapuja (keitettynä ja kuorittuna)
15 aurinkokuivattua tai uunikuivattua tomaatteja (ohje täällä!)
15 oliivia
puoli rasiallista rucolanlehtiä
Halkaise pienemmät perunat ja lohko isommat neljään osaan. Keitä kypsiksi hyvin suolatussa vedessä ja höyrytä lopuksi kuiviksi. Kuori ja siivuta punasipuli ohuelti. Jos haluat siitä pehmeämmän makuisen, sekoita se kuumien perunoiden joukkoon. Lorauta perunoille hieman hyvää oliiviöljyä ja sormisuolaa ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
Suikaloi tomaatit ja puolita oliivit. Kääntele perunoiden joukkoon muut ainekset ja tarjoile persilladen (ja kylmän rosén!) kanssa. Esimerkiksi Neiss Pinot Noir Rosé 2013 (€13.99) toimi tämän kanssa varsin kiitettävästi!
Salaatti ja persiljakastike ja.posset.ja alkupalat olivat kaikki niin.herkullisia,mutta kaikkein.parasta oli.seura; kiitos vielä kerran:-)
VastaaPoistauntil we meet again :-) <3!
Poista