tag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post6939280669592877036..comments2024-02-21T12:23:59.241+02:00Comments on Andalusian Auringossa: Perunasta on moneen - edulliset perunareseptit ympäri maailman (gluteeniton, vegaani, kosher)Andalusianahttp://www.blogger.com/profile/10602402818440486842noreply@blogger.comBlogger21125tag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-10218967275921001852017-02-20T11:00:40.704+02:002017-02-20T11:00:40.704+02:00gnoccheja olen vain tehnyt kurpitsasta - peruna on...gnoccheja olen vain tehnyt kurpitsasta - peruna on ollut kyllä suunnitelmissa sekin <3Andalusianahttps://www.blogger.com/profile/10602402818440486842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-934843250568107242017-02-20T11:00:04.447+02:002017-02-20T11:00:04.447+02:00toi sun söksötys on yksi omia herkkujani myös! Uud...toi sun söksötys on yksi omia herkkujani myös! Uudet perunat... ei niiden veroisia vain ole <3 Andalusianahttps://www.blogger.com/profile/10602402818440486842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-68408533263925087682017-02-20T10:59:32.087+02:002017-02-20T10:59:32.087+02:00sattui tosiaan vielä niin että viime viikko oli ku...sattui tosiaan vielä niin että viime viikko oli kuulemma valtakunnallinen perunaviikko joten ehkä pottu oli hetkensä parrasvaloissa ansainnut <3 Andalusianahttps://www.blogger.com/profile/10602402818440486842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-2812799410827214312017-02-20T10:58:50.347+02:002017-02-20T10:58:50.347+02:00peruna on <3peruna on <3 Andalusianahttps://www.blogger.com/profile/10602402818440486842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-17589207528149990012017-02-17T19:53:12.029+02:002017-02-17T19:53:12.029+02:00Peruna on turhaan parjattu! Itse asiassa viime vuo...Peruna on turhaan parjattu! Itse asiassa viime vuosina pastan syönti on tässä taloudessa vähentynyt ja perunan lisääntynyt. Kun perunakauppias käy vielä ovella, varastossa on perunasäkki, josta syö piiitkään. Ihan keitetyt perunat menee, muussi, jonka välillä maustan tryffeliöljyllä, intialaiset perunat, uunissa kypsennetyt lohkoperunat ja ja... Kaikki ohjeesi vaikuttavat ihanilta. Yksi suosikeistani puuttui: gnocchit. Ja röstiperunat.Ailahttps://www.blogger.com/profile/00396071831881586161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-41780916846245306272017-02-17T18:27:47.208+02:002017-02-17T18:27:47.208+02:00Todella hyviä esimerkkejä siitä miten monipuolinen...Todella hyviä esimerkkejä siitä miten monipuolinen -ja herkullinen- peruna on. Hasselbackasuosiota on siivittänyt varmasti niistä otettu upea kuva! <br />Oma perunaherkkuni on uusista potuista, voista ja keitetystä kananmunasta haarukalla muussattu "söksötys", jota voidaan maustaa paitsi suolalla myös ruohosipulilla. Yksinkertaista ja yltiöhyvää!Merituulihttps://www.blogger.com/profile/05468500830261174675noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-40646516636262533272017-02-17T09:21:42.456+02:002017-02-17T09:21:42.456+02:00Ihana, kun nostit perunan esille ja herkullisia oh...Ihana, kun nostit perunan esille ja herkullisia ohjeita! Peruna on paljon bataattia parempi, jos minulta kysytään ja sopii tosiaan vaikka mihin. Hasselbackan perunat ovat lapsuudestani asti olleet sydäntä lähellä, samoin idän kasvattina tykkään perunalaatikosta (viipaloidusta perunasta tehdystä). Perunaviikosta innostunena tein minäkin perunaohjeen, tosin ehtii blogiin vasta ensi viikolla ;-)Minttu /Haarukkavatkainhttps://haarukkavatkain.com/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-84083838220939868562017-02-15T17:26:48.746+02:002017-02-15T17:26:48.746+02:00On siinä peruna poikinensa :-) Minäkin tykkään, mu...On siinä peruna poikinensa :-) Minäkin tykkään, mutta kummasti on tullut syötyä viime aikoina kaikkea muuta. Pitäisköhän mennä tämä lista kertaalleen läpi ? Kaikki näyttävät sellaisilta, että kelpaisivat varmaan muksuillekin. Minna Vuo-Chohttp://jakaikkeamuuta.blogspot.finoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-39601113050470119322017-02-14T12:57:13.601+02:002017-02-14T12:57:13.601+02:00onpas ihana kuulla :-) nyt vielä vietetään valtaku...onpas ihana kuulla :-) nyt vielä vietetään valtakunnallista perunaviikkoakin :-) Andalusianahttps://www.blogger.com/profile/10602402818440486842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-66566824436642295102017-02-13T19:11:31.668+02:002017-02-13T19:11:31.668+02:00Mun piti linkata tää mun äidille :D. Se nimittäin ...Mun piti linkata tää mun äidille :D. Se nimittäin just valitti, miksei mun blogissa oo perunareseptejä - no tässäpä sitä on kerrakseen! Itsekin olen valmistanut näistä juuri sinun resepteilläsi tuota massaman currya ja skordaliaa ja välimerellistä perunasalaattia :).Saara - Viimeistä Murua Myötenhttp://www.viimeistamuruamyoten.comnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-19818051060297623512017-02-12T21:47:48.741+02:002017-02-12T21:47:48.741+02:00se on kaukana turhakkeesta :-)se on kaukana turhakkeesta :-)Andalusianahttps://www.blogger.com/profile/10602402818440486842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-90155177079878431272017-02-12T21:03:17.883+02:002017-02-12T21:03:17.883+02:00No oho. Mä kun oon aina pitänyt perunaa vähän turh...No oho. Mä kun oon aina pitänyt perunaa vähän turhakkeena. No, pottumuussia joskus ja mä olen tuon sun ruskistetun voin ominut suunnilleen kaikkeen! Mut että... olipahan perunaa! Ehkä se ei olekaan niin turhake. minnihttps://www.blogger.com/profile/08456753870980893405noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-85078726400971918752017-02-12T19:38:46.803+02:002017-02-12T19:38:46.803+02:00Aivan totta - nuo tekijät menevätkin tuohon ennen ...Aivan totta - nuo tekijät menevätkin tuohon ennen hiilihydraattihysteriaa mainittuun ruokavalion monipuolistumiseen. Kyllä minunkin keittiössäni keskimäärin kuluu freekeä, kuskusia ja polentaakin enemmän kuin vaikka pottua... ;-)Andalusianahttps://www.blogger.com/profile/10602402818440486842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-89923435375674935142017-02-12T18:59:23.803+02:002017-02-12T18:59:23.803+02:00Peruna on kyllä mahtava tapaus! Todella kiva koont...Peruna on kyllä mahtava tapaus! Todella kiva koonti, kiitos.<br /><br />Luulen, että perunan suosion laskua selittää osin myös se, että nykyisin syödään myös muita juureksia, vihanneksia ja kasviksia. 50-luvulla ei ihan tällaisia valikoimia tainnut olla ja perunaa oli helppo viljellä ja säilyttää kellarissa.<br />Hannele | Kokit ja Potit -ruokablogihttps://kokitjapotit.blogspot.fi/noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-53570198332101589042017-02-12T18:23:46.363+02:002017-02-12T18:23:46.363+02:00Onpas ihana kuulla :-) Haaselbackan perunoita on v...Onpas ihana kuulla :-) Haaselbackan perunoita on viime päivinä innostuttu tekemään kuvista päätellen myös iskäni keittiössä :-)Andalusianahttps://www.blogger.com/profile/10602402818440486842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-51567952356575550732017-02-12T12:15:33.436+02:002017-02-12T12:15:33.436+02:00Kiitos ihanasta postauksesta! Tykkään kovasti peru...Kiitos ihanasta postauksesta! Tykkään kovasti perunasta - monessa muodossa. Sun koonnista löytyi muutama oma suosikki ja monta uutta, mielenkiintoista tuttavuutta. Eikä oo kauaa siitä, kun ekaa kertaa tein Hasselbackan perunoita. Niistä tuli heti meidän kaikkien suosikki. Vitsit, miten hyviä olivat :). Dinner4u2https://www.blogger.com/profile/16200658466340421593noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-45502800591520298582017-02-10T23:43:00.507+02:002017-02-10T23:43:00.507+02:00Jäi mainitsematta noista kroppskakoista ja oudosta...Jäi mainitsematta noista kroppskakoista ja oudosta nimestä, että niitä tarjottiin perinteisesti hautajaisvieraille. Söin itseni pihalle aikonaan (edellisen ammatin puitteissa) pariisinperunoista, jotka olivat pomoni vakioherkkua pariloidun lohen ja tartarkastikkeen kanssa, illan viimeisenä ateriana tai edustusillallisillakin monasti, niinä 10 vuoden aikana, jolloin tuli kierreltyä pitkin Suomen niemeä ympäriinsä hotellin ravintoloissa. Osasin jopa Alkon luettelonkin ulkoa. Pieni Pariisinperunarauta roikkuu keittiöni seinällä vieläkin magneettilistassa, muistona niiltä ajoilta, vaikka se isompi lumiperunarauta katosikin välillä. Lanzarotelta jäi makumuistona mieleen ryppyperunat, joita kypsennettiin vulkaanisella lämmöllä. Kotoisena versiona olen tehnyt edellämainituista savustettuja perunoita suolapedillä. Kiitos vinkistä kuubalaisiin perunapyöryköihin. Nämä sinun perunaohjeesi ovat valikoituja herkkuohjeita laidasta laitaan ja aionkin kokeilla niitä tässä kevään aikana. Ankan rasvan käytöstäkin tuli todella hieno opastus(tietopaketti)ns.kylkiäisenä. Iso kiitos taasen kaikista!<br />En meinaa pysyä nahkahousuissani odotellessani kirjasi valmistumista. :)<3Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12658125763195502781noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-26589642191968107942017-02-10T16:07:57.824+02:002017-02-10T16:07:57.824+02:00Olen noista kroppskakoista kuullut, mutta en ole i...Olen noista kroppskakoista kuullut, mutta en ole itse asiassa tainnut syödä. Jossain muualla Rutsissa niillä on joku ehkä vieläkin kummallisempi nimi. <br /><br />Tuosta "saisiko olla lisää"- kohdasta oikealta muuten löytyy Papas Rellenas, kuubalaiset täytetyt perunapyörykät :-)Andalusianahttps://www.blogger.com/profile/10602402818440486842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-68367008821545191312017-02-10T16:02:49.195+02:002017-02-10T16:02:49.195+02:00Tämä on kyllä jonkin asteista tai tasoista telepat...Tämä on kyllä jonkin asteista tai tasoista telepatiaa. Katselin toissapäivänä tv:stä Näin Norjassa ohjelmaa ja laivan kokki valmisti norjalaista perinneruokana eli perunapullia (potatisbullar), josta kiinnostuneena räpläsin sitten nettiä aikani ja huomasin, että sehän on skandinaavinen perinneruoka. Tallensin ja tulostikin mm. Öölannin saaren Kroppskakor(=ruumiskakku ... huh)-ohjeen ihan vaan perusohjeena. Kypsennystapoja löytyykin sitten erilaisia maakohtaisesti, samoin täytteitä. Sitten alkoi jo homma laajentua, kun huomasin, että samaa herkkua valmistetaan melkein kaikkialla eurooppaa ja erityisesti rannikoihin rajoittuvissa valtioissa. Ja nyt sitten pläjähti eteeni tämä sinun kaiken kattava koosteesi tai ainakin melkein. IHANAA kertakaikkiaan! Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12658125763195502781noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-64572110020927346872017-02-10T14:35:49.768+02:002017-02-10T14:35:49.768+02:00no niinpä :-) no niinpä :-) Andalusianahttps://www.blogger.com/profile/10602402818440486842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-18745461580625712172017-02-10T14:21:41.316+02:002017-02-10T14:21:41.316+02:00Wow! Paljon hyvää perunasta!Wow! Paljon hyvää perunasta!chef Tapsahttps://www.blogger.com/profile/05313406861103004884noreply@blogger.com