tag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post1753675144660352303..comments2024-02-21T12:23:59.241+02:00Comments on Andalusian Auringossa: Toiseksi paras saariston lohikeittoAndalusianahttp://www.blogger.com/profile/10602402818440486842noreply@blogger.comBlogger4125tag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-61544841584793642072016-06-21T17:31:01.382+03:002016-06-21T17:31:01.382+03:00Näin on :-) Jos jotain olen Micke Björklundilta op...Näin on :-) Jos jotain olen Micke Björklundilta oppinut on se se, että silloin kun voita käytetään, sitä ei säästellä :-) Ja sen eron perunoissa kyllä todellakin huomaa <3<br /><br />Lohta tulee sen verran harvoin syötyä, että enpä tiennyt tuotakaan! Kiitos taas sisäpiirin tiedoistasi! Andalusianahttps://www.blogger.com/profile/10602402818440486842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-7239390627058352192016-06-19T21:18:49.284+03:002016-06-19T21:18:49.284+03:00Houkuttaa ja koukuttaa, kalahullu kun oon! Ilmeise...Houkuttaa ja koukuttaa, kalahullu kun oon! Ilmeisesti olen ollut oikeilla jäljillä, kun olen lorautellut tuorepuristettua sitruunamehua lohikeittooni ja lohen roippeista itsetehdyn liemen joukkoon, mutta tuo appelsiinin aurinkoisuus on se, mikä on vielä kokeilematta. Kermankin olen jättänyt useimmiten pois, koska muutama reilun kokoinen voinokare antaa keitolle sen viimeisen silauksen, mutta se lienee saaristolaiskeiton olennainen osa. Mielestäni perunan laadullakin on oma merkityksensä ja senkin olen jättänyt usein pois, jos puikulapotun veroista ei ole ollut saatavilla. Kunnon lohikeiton makunautinnon täydentää tietenkin saaristolaisleipä. Lohen kuutioin, suolaan merisuolalla ja ripautan ihan reilusti kuivattua tilliä hyvän maun ja upean värin takaamiseksi (väri muuttuu välittömästi oranssinpunaiseksi) jo hyvissä ajoin, ennen keittokattilan panoa liedelle ja lisään ne vasta sitten, kun juurekset ovat melkein kypsiä, aivan kuten mainitsit. PS. Merestä kutujokeen nousevan lohenkin lihan väri muuttuu, kun se saa vihertävää sapuskaa syödäkseen silakoiden sijasta ja siksipä juuri Tenon lohen kilohinta on huikea verrattuna meriloheen. Värillä on väliä :)<br />Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/12658125763195502781noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-15308614445970995532016-06-19T12:39:26.818+03:002016-06-19T12:39:26.818+03:00jajamen :-) jajamen :-) Andalusianahttps://www.blogger.com/profile/10602402818440486842noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-4189638737691989366.post-67490798080374744912016-06-19T11:36:48.287+03:002016-06-19T11:36:48.287+03:00Helt suveränt :DHelt suveränt :DTaruhttps://www.blogger.com/profile/17998986647060261319noreply@blogger.com